African Continental Free Trade Area

The Global Alliance for Trade Facilitation (Alliance), which works to help governments in developing and least developed countries implement the World Trade Organization’s Trade Facilitation Agreement,  ICC Ghana, ICC Kenya, and ICC Nigeria, three chapters of the International Chamber of Commerce (ICC), the world business…

Valenciaport hackathon: call for challenges!

We are taking part in our first hackathon! We want your ideas to help us set a challenge for the Valenciaport Hackathon. This is an opportunity to think big about what we can do to use trade facilitation to deliver inclusive and sustainable economic growth…

Иницијатива на Интернационалната Стопанска Комора (International Chamber of Commerce ICC) и Светската Трговска Организација (Worldt Trade Organization WTO)

Интернационалната Стопанска Комора (International Chamber of Commerce ICC) и Светската Трговска Организација (Worldt Trade Organization WTO) започнуваат иницијатива "Мали бизнис шампиони" со отворен повик за предлози.

Од визија до реалност: Настан за успехот на Спогодбата за олеснување на трговијата

Во видео пораката на комеморативен настан, Генералниот Директор на СТО Роберто Азеведо ТФА го опиша како договор кој претставува "најголема трговска реформа за една генерација".

Договорот за олеснување на трговијата стапи на сила

Голема пресвртница во глобалниот систем за тргување беше постигнат на 22 февруари 2017 година кога првиот мултилатерален договор склучен во 21-годишната историја на Светската трговска организација стапи во сила. Со добивање на 110 ратификации на Договорот за олеснување на трговијата (ТФА), СТО го постигна прифаќањето…